Napelem panelek daruzása

Napelem panelek daruzása

A változó energiaárak mellett egyre inkább megtérülő befektetésnek számít a napelemrendszerek telepítése. Az ehhez szükséges anyagmozgatásra cégünk gyors és hatékony megoldást kínál, legyen szó akár lakóparkok, akár kereskedelmi vagy ipari épületek tetejére történő daruzásról.

Daru választása: fontos szempontok

Daru választásánál két dolgot kell figyelembe venni:

  • Az épület magasságát
  • A benyúlás mélységét

Az áru súlya mellett az épület méretei és megközelíthetősége határozza meg, hogy milyen darura lesz szükség. Több variáció is előfordulhat, illetve ezek átmenetei:

  • Alacsony épület, ami közvetlenül megközelíthető.
  • Alacsony épület, de a darunak nagyobb távolságot kell áthidalnia az épületig.
  • Magas épület, ami mellett közvetlenül megállhat a daru.
  • Magas épület, amitől a daru csak távolabb tud megállni.

A fentiek ismeretében csapatunk pontosan meghatározza a darunak azt a típusát, amelyik tökéletes a feladat elvégzéséhez. Így a legoptimálisabb és legköltséghatékonyabb megoldást biztosítjuk.

KCR-daru: napelempanelekhez a legjobb választás

Legtöbbször a kivitelezés nem az épület szélén, hanem a tető közepén történik. Ilyenkor a napelemeket és kiegészítő-szereléket célszerűbb beljebb emelni. Ezekben az esetekben a legjobb megoldást egy KCR daru bérlése jelenti. A daru speciális tulajdonsága, hogy a hattyúgém hidraulikusan visszatörhető, és típustól függően akár 90 fokos szögben is képes 10-20 méter magasan akár10-20 méter mélyre benyúlni a tető fölé.

Napelemek szállítása és raktározása

A napelemek daruzása mellett cégünk a szállításban is segít. A mennyiségtől függően 12-40 tonnás tehereautót tudunk biztosítani - ponyvás kivitelben is, ha az időjárás miatt szükséges. Amennyiben a kivitelezés előtt raktározásra is szüksége lenne, erre is tudunk megoldást kínálni.