Daruzási szolgáltatások csarnoképítéshez

A gyártásban, kereskedelemben, logisztikában, de akár sporttevékenységek esetén is a leggyakrabban igénybe vett épülettípusok a könnyű vagy hagyományos szerkezetű csarnokok. Ezek megépítésére különböző cégek specializálódtak hagyományos és egyedi csarnoképítési megoldásokkal. Egy dolog azonban közös bennük: az építkezés majdnem minden fázisához kötődik valamilyen daruzási művelet. Cégünk nagy figyelmet fordít arra, hogy gépparkunk összeállításánál minden lehetséges emelései feladathoz tudjon megoldást kínálni.

Az alapok lerakása: betonelemek daruzása:

A kezdeti szakaszban a betonelemek, betonpillérek és trafóállomások helyére emelése az egyik legkomolyabb feladat. Itt nagy teljesítményre és mobilitásra van szükség a különböző munkaterületek között. Megoldásként kínáljuk a különlegesen nagy teljesítményre képes KCR daruinkat, amelyek önmaguk mellett akár 20-25 tonna, 12 méteres vízszintes sávig pedig akár 10 tonna megemelésére is képesek.

Csarnok beton elemek daruzása

Acélszerkezet építése

Az egyszerűbb szerkezetű, de a komolyabb csarnokok tetőszerkezete is acélvázból épül fel. Előfordul, hogy ezeknek emeléséhez szintén komoly teljesítményű darukra van szükség. Itt azonban már nem pusztán a nyers erő számít, hanem az is fontos, hogy milyen távolságra tud elnyúlni a daru, és ott milyen pontossággal képes a daruzási műveletre. Mi ezekben az esetekben is kifejezetten hatékony megoldást kínálunk. Az igényekhez igazodva a már fentebb említett két darunk, illetve két további felső középkategóriás darunk is nagyszerűen képes ellátni ezen feladatokat. Ilyenkor nagy segítséget jelent a JIB-es hattyúszerkezet, amellyel a daru jobban manőverezik, mint ahogyan egy autódaru - akár a már megépített felső szerkezetek felett és alatt is, az éppen a művelethez szükséges igények szerint.

Acélszerkezet építése
Kattintson a képre a nagyításhoz...

Tetőszerkezet felépítése, szendvicspanelek daruzása

Egyre elterjedtebb és nagyon hatékony megoldás szendvicspanelek használata a csarnok oldal- és tetőelemeiként. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha daruval juttatják fel a csarnokszerkezet tetejére az építési anyagokat. A művelethez rendszerint nincs szükség nagy emelő-teljesítményre. Itt az a lényeges, hogy mekkora a daru kinyúlása, mert a csarnok belső pontjaira is el kell érnie ahhoz, hogy a szendvicspaneleket vagy fémlemezeket precízen a kívánt pontra emelje. Ilyen esetben is számos kategóriában tudunk darut biztosítani, illetve ha igény van rá, szendvicspanel emelő szerkezettel is tudunk szolgálni.

Csarnok tető elemek daruzása

Épületen kívüli gépészeti eszközök daruzása
Kattintson a képre a nagyításhoz...

Épületen kívüli gépészeti eszközök daruzása

Minden csarnokhoz szükségesek bizonyos külső gépészeti megoldások: a klímák, légcserélő berendezések, tartályok, napelemrendszerek és vezetékrendszerek kiépítése. Ezen eszközök mozgatásához is rendkívül nagy precizitás szükséges. Daruink hidraulikus mozgatóegységei csörlővel kombinálhatók, és így páratlan flexibilitásra képesek a munkafolyamatok során. Legnagyobb teljesítményű daruink akár 42 méteres kinyúlásnál is centiméteres pontossággal tudnak dolgozni.

Épületen belüli daruzások

Ha már áll a csarnok, és el lehet kezdeni a gyártósorok felépítését, illetve egyéb gépészeti berendezések kiépítését, akkor válik igazán fontossá a KCR daruk speciálisan, több helyen, negatív irányban is megtörhető csuklós felépítése. Ezekkel képesek vagyunk egészen alacsony, akár 5-6 méteres belmagasság mellett is komoly súlyok mozgatására, vagy a csarnok tetejéhez igen közeli műveletek könnyű végrehajtására - legyen szó tartályok felállításáról, síndaruk összeállításáról, vagy akár a hagyományos gyártósori fém-, műanyag-, fa-, vagy pékipari gépek telepítéséről.

Csarnok belső daruzás

Egyéb teherautók a ráhordó feladatokhoz

Az építkezés során gyakran nincs elég hely ahhoz, hogy a szükséges építőanyagokat felhasználásig közvetlenül a beépítési helyen tárolják. Ilyenkor lehet szükséges egy darus teherautó, amely egyszerre képes ellátni a daruzási és szállítási feladatokat. Ezekből is számos kategóriájú járművel rendelkezik gépparkunk, amelyekkel segíthetjük az Ön csarnoképítési munkáját. Ezek a teherautók legtöbbször nem csak a komoly súlyok szállítására alkalmasak, de némelyik igen komoly daruval is rendelkezik. Akár 25 méteres kinyúlásra vagy 14 tonnás emelési kapacitásra képesek.

Multifunkciós darus teherautó

A daruzási és szállítási feladatok sokszor párhuzamosan is végezhetők. Ezekben az esetekben gépparkunkból az Ön rendelkezésére tudunk bocsátani egy időben akár több darut és teherautót is. Amennyiben érdekli szolgáltatásunk, kérem, érdeklődjön telefonon, emailben vagy a lentebb található ajánlatkérési adatlapon keresztül.

Érvénytelen kitöltés!
Érvénytelen kitöltés!
Érvénytelen kitöltés! (számok + megengedett: ": - + . , /")
Érvénytelen kitöltés! (+ érvényes karakterek: "- + : ; / . , ( ) m² m³ ")
Érvénytelen kitöltés! (megengedett extra karakterek - + . , ? ! / m² m³ @ _ : ; ( ) )
Robotok elleni védelem
Új képet kérek Érvénytelen ellenőrzés

Be kell jelölni, hogy elfogadja!