Targonca bérlés: mikor melyiket ajánljuk?

Targonca bérlés: mikor melyiket ajánljuk?

Cégünk gépparkjában mind az elektromos, mind a dízelmotoros targonca megtalálható.  A targonca bérlés mindig attól függ, milyen speciális helyzetben használatos a jármű.

Cégünk gépparkjában mind az elektromos, mind a dízelmotoros targonca megtalálható.  A targonca bérlés mindig attól függ, milyen speciális helyzetben használatos a jármű. Mi minden megkeresés esetén figyelembe vesszük a körülményeket, és ettől függően ajánljuk megrendelőnknek a számára legpraktikusabb megoldást.

Mi is az a targonca?

A targonca egy olyan ipari eszköz, amelyet a rakomány mozgatására, emelésére és leengedésére használnak. Általában a targoncák segítségével a nehéz vagy nagy terjedelmű csomagokat, raklapokat vagy egyéb rakományokat könnyedén mozgathatják és emelhetik az anyagmozgatási feladatok során. A targoncák jellemzően egy vezetőfülkével rendelkeznek: itt ül a kezelő, és itt találhatóak a vezérlőszervek.

A targoncák használhatnak különböző típusú emelőeszközöket is: villaemelőket, csuklós emelőket vagy hatalmas teherbírású emelőket - attól függően, hogy milyen típusú és méretű rakományt kell mozgatniuk. Fontos szerepet játszanak az anyagmozgatásban és a logisztikában, és széles körben alkalmazzák őket raktárakban, kereskedelmi területeken, kikötőkben, illetve gyárakban is.

Elektromos targonca: zárt térben ideális

Ezek a targoncák elektromos energiával működnek. Általában zárt térben, például raktárakban vagy gyárakban használják őket. Környezetbarátok és csendesek, emellett nincs kipufogógáz-kibocsátásuk, így ideálisak olyan helyeken, ahol figyelni kell a levegő minőségére.

Az alábbi helyzetekben szoktuk ajánlani az elektromos targonca bérlést:

 • Belső tér vagy zárt környezet

  Az elektromos targoncák ideálisak zárt terekben, például raktárakban vagy gyárakban való használatra. Mivel nincs kipufogógáz-kibocsátásuk, nem romlik levegő minősége.


 • Környezetbarát működés a fontos szempont

  Az elektromos targoncák környezetbarátok, mivel nincs kipufogógáz-kibocsátásuk, és nem termelnek szén-dioxidot vagy más légszennyező anyagokat. Ezért kiváló választás lehet, ha a fenntarthatóság fontos szempont a vállalat számára.


 • Alacsony zajszint az elvárás

  Az elektromos targoncák jellemzően csendesebbek a belső égésű motorokhoz képest. Ez előnyös lehet olyan területeken, ahol a zajszint szabályozott vagy korlátozott, például munkahelyi környezetekben.


 • Beltéri tevékenységek esetén

  Az elektromos targoncák ideálisak beltéri tevékenységekhez, például raktárban raklapok mozgatásához. Kipufogógáz-mentességük miatt nincs szükség szellőzőrendszerre.


 • Ha az alacsony karbantartási költségek fontosak

  Az elektromos targoncák általában kevesebb mozgó alkatrésszel rendelkeznek, ami általában kisebb mértékű kopást és karbantartást eredményez. Ezenkívül az elektromos motorok egyszerűbbek, és kevésbé hajlamosak a hibákra a belső égésű motorokhoz képest.

Dízelmotoros targonca

Az elektromos targoncák használata nem minden környezetben ideális. Ha az anyagmozgatási tevékenységek például kültéren zajlanak, és nincs elérhető elektromos töltési infrastruktúra, akkor lehet, hogy a gázüzemű vagy dízelmotoros targoncák a praktikusabbak. A döntés mindig függ a konkrét alkalmazás körülményeitől és a vállalkozás egyedi igényeitől.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a dízelmotoros targoncák kipufogógázt termelnek, így zárt terekben, raktárakban vagy olyan helyeken, ahol a környezeti szabályozások szigorúak, az elektromos targoncák előnyösebbek lehetnek.

Mikor ajánlott a dízelmotoros targonca bérlése?

 • Kültéren

  A dízelmotoros targoncák kitűnően alkalmazhatók szabadtéren: kikötőkben, építkezéseken vagy nagy raktárakban, ahol elektromos töltési infrastruktúra nem áll rendelkezésre vagy nehezen elérhető.


 • Nagy terhelésnél

  A dízelmotoros targoncák általában nagyobb terhelésű feladatokhoz alkalmazhatók. Képesek nehezebb rakományokat emelni és mozgatni, ezáltal ideálisak olyan helyzetekben, ahol nagy emelési kapacitásra van szükség.


 • Gyorsabb üzemelés szükségessége esetén

  A dízelmotoros targoncák általában gyorsabba mozognak a munkaterületen, ráadásul azonnal üzemkészek. Nem szükséges várni az akkumulátorok feltöltődéséig.


 • Ha hosszú a műszak 

  A dízelmotoros targoncák általában hosszabb ideig üzemelhetnek egy tankolással, ami előnyös, ha sokáig tart a feladat, vagy nincs lehetőség az akkumulátorok gyakori cseréjére, töltésére.


 • Rugalmasság

  A dízelmotoros targoncák mozgékonyabbak, különösen olyan területeken, ahol nincsenek kijelölt utak, vagy infrastruktúra hiányos.


 • Nehezebb körülmények

  A dízelmotoros targoncák ellenállóbbak a durva körülményekkel szemben, mint például a rossz időjárási viszonyok, por vagy egyéb külső tényezők