Nélkülük nem lesz sikeres a nagyberuházása

Nélkülük nem lesz sikeres a nagyberuházása

Ha a szerkezetfelépítés során olyan nagyméretű és súlyos elemekkel van rendszeresen dolga, melyek mozgatása, emelése problémát okoz Önnek, akkor a toronydarubérlés ideális megoldás!

A toronydaruk a nagyberuházások elengedhetetlen kellékei, amik szemmel tartják a várost és lábuk alatt hever a környék. Néha ijesztőek, azonban „munkájuk” nélkülözhetetlen. A toronydaruk a magasépítés nélkülözhetetlen eszközei. És magasépítési kivitelezőként az Ön nélkülözhetetlen társai. „Építse fel velük egy helyben állva az épületet!”

Építkezés során az épülő objektumot körüljáró daruk a legalkalmasabb emelőeszközök a magasépítés minden területére. Magányos őrtornyok, egy élő város különleges képződményei, amik felülről figyelik a várost. Dolgoznak, sürögnek-forognak, majd lebomlanak, és máshol épülnek újjá. Akár harminc méternél is magasabb fülkében irányítják őket.  

 

Miért van szüksége toronydarura?  

Mert az építőipar elengedhetetlen emelőgépei.

Ezek a gépek ahhoz szükségesek az Ön számára, hogy a szerkezetépítési munkálatokat hatékonyan tudja végezni.

Ipari viszonylatok vagy lakásépítés?

Megállják a helyüket, és akár több tonnás súlyok mozgatására kiválóan alkalmasak. A belvárosi vagy nehezen megközelíthető helyeken kivitelezett problémamegoldás kihagyhatatlan eszközei. 

A toronydaruk olyan gémes daruk, melyek három vagy akár négyféle mozgást végezhetnek, gépjüket pedig egy függőlegesen elhelyezett oszlop felső részéhez rögzítik.

 

Miként működtethető egy toronydaru?

A toronydaru kezelése egy nagyon precíz munkafolyamatot takar.

Hiszen több tonnás felszerelések, anyagok mozgatását, emelését viszi véghez. A daru karjának valamint a futómacskának vagy billenőgémnek a mozgatása egy „joystickra” hasonlító eszközzel történik. Egy kis képernyő pedig a legfontosabb adatokat mutatja: a teher magasságát, a távolságát és a lehető legfontosabbat, a szélerősséget.

 

A toronydaruk legnagyobb ellensége az időjárás

A toronydaruk a szél erejétől függően működtethetőek, extrémebb időjárás helyzetben azonban nem engedélyezett használatuk (tiltás: EU EN 14439).

A daru acélszerkezeti része a gépészeti egységek és villamos szerelvények elhelyezéséhez szükséges teret biztosítja, a rögzítésükhöz megfelelő tartószerkezetet; valamint a daru üzemelése során és üzemelésén kívüli előforduló erőhatások felvételét, továbbítását.

A toronydaru gémje – mely lehet futómacskás vagy billenőgémes - az oszlophoz képest az igénybevételektől függően változtatja a teher helyzetét.

 

Futómacskás vagy bilenőgémes toronydarura van-e szüksége? A technológia a döntőbíró

Amennyiben alagútzsalus technológiát használ, a futómacskás daru alkalmazása szükséges, azonban a paneloshoz inkább a billenőgémes kivitelű a jobb választás.

Habár a futómacskás toronydaru egy nehezebb és költségesebb gémet takar; viszont nagyobb kiszolgáló területet tudhat magáénak, mivel a futómacska begördülhet az oszlopig. A kisebb tömegek mozgatása pedig kisebb teljesítményű futómacska-motort igényel.

A billenőgémes daruk könnyebb és olcsóbb gémszerkezetet birtokolnak, összeszerelésük pedig és szállításuk is jóval egyszerűbb, és nagyobb emelési magasságot tudhatnak magukénak.

 Azonban esetükben a teher egyenesbe hozása bonyolult kivitelezést igényel.  Amennyiben ez nem lehetséges, a gémbillentéshez nagy teljesítmény szükséges.

 

A toronydaruk finom emelést és süllyesztést, több tonna súlyt képesek mozgatni, így az Ön építőipari beruházásának elengedhetetlen kellékei. Keressen minket, amennyiben toronydarut keres!