Gólyadarau: az ismeretlen ismerős

Gólyadarau: az ismeretlen ismerős

Gólyadaru. Vajon miért ismeretlen a kifejezés legtöbbünk számára? Miért van az, hogy ha valakit megkérdeznek, általában fogalma sincs, mire kell gondolni? Darura? Autódarura? Most megtudhatja!

Az autók szerelmeseit a Ferrari és a Lamborghini nyűgözi le, ami nem csoda: ezek a kocsik szépségékük és teljesítményük miatt még a laikus szemlélők csodálatát is kiváltják. Valami hasonlót kell elképzelni a daruk világában is: bár mindenkit a tudományos csatornákon megcsodálható szépségek, a daruvilág óriásai ejtenek ámulatba, hétköznapjainkban legtöbbször nem ők jelentik a segítséget. Ahogy a családi autók, népautók, városi autók azok, akikkel -nem véletlenül – tele vannak az utak, úgy a darus világban is megvannak a munkában a mindennapi társaink. Közülük az egyik kedvenc a gólyadaru.

A gólyadaru a mindennapok hőse: ez a szorgos kis hangya szállítja ki az építkezésre a téglát, rakja fel a gerendákat a házunk tetejére, állítja fel a hirdető táblákat, de még a hulladékszigetek nagyméretű kukáit is vele ürítik ki – és még számtalan esetben ő segít minket, amikor fuvarozás és emelés komplex feladatát kell megoldani.

Autódaru és gólyadaru: csak rokonok!

Hasonlít egymásra a két szerkezet. Mind a kettő a daruvilág népautója, de azért mégsem ugyanaz.

Az autódaru az a daru, amelynél az alváz, a motor és a jármű minden része direkt daruzási célból lett tervezve és felépítve. Nagyon hasznos, mert saját erőből képes a daruzási helyszínt megközelíteni: nincs szükségünk külön szállítóeszközre ahhoz, hogy a munkálatok helyszínére fuvarozzuk.

A gólyadaru kicsit más konstrukció: ő egy elsősorban szállításra tervezett teherautóra van felszerelve, és itt a daru szerkezete több ponton megtörhető, összecsukható. Így a teherautón kisebb helyet foglal el maga a daru - emiatt a jármű nem csak emelésre, de szállításra is alkalmassá válik. Azaz: amit felemeltünk, azt el is tudjuk vinni a célpontba, és ott le is tudjuk pakolni.

Cégünknél mindkét darutípus elérhető. Ha szállítás, fuvarozás, emelés és rakodás a feladat, hívjon minket bizalommal! Mi megkeressük Önnek a legmegfelelőbb darut, és megbízható szakember gárdánkkal legyőzzük a kihívásokat!