Klímarendszerek, víztartályok, napelemrendszerek daruzása

Klímarendszerek, víztartályok, napelemrendszerek daruzása

A daruzás összetett feladat. Nem véletlenül számít a darukezelés külön szakmának, hiszen szakképzettség nélkül nem végezhető. Veszélyes és összetett dologról beszélünk.

Cégünk a belföldi fuvarozás és daruzás területén rengeteg megrendelésnek tett már eleget. Azt látjuk, hogy egyre gyakrabban kapunk olyan megrendeléseket, ahol a szállítás és daruzás kihívásait is meg kell oldani. Számunkra ez azért nem okoz gondolt, mert gépparkunk széles választékkal rendelkezik, és minden munkálathoz megtaláljuk a legmegfelelőbb járművet. Emellett szakképzett darukezelőink és sofőrjeink megbízhatósága is garanciát jelent.

Az elmúlt években egyre gyakrabban fordul elő, hogy megrendelőink más típusú igényekkel keresnek meg minket. Míg régebben a darukat leginkább építkezéseken láthattuk, manapság rendszeresen hívnak minket más típusú munkák elvégzéséhez is. Ilyen például a

  • napelemrendszerek
  • klímarendszerek
  • víztartályok

fuvarozása és telepítése.

Ezek nagyrészt olyan szerkezetek, amig még néhány évvel ezelőtt luxusnak számítottak, ezért nem is volt gyakori, hogy ilyen feladatokkal kerestek meg minket. Manapság azonban már minden irodaház és egyre több magánlakás, családi ház szerves részét képezi a nyári meleget könnyebbé tevő légkondicionáló vagy az alternatív fűtési lehetőséget biztosító napelemek. Ezeknek telepítése azonban közel sem egyszerű!

1. Nehéz és nehezen szállítható

A napelemet, víztartályt vagy légkondicionáló-berendezést nem lehet személyautóban vagy sima teherautóban szállítani. Nagy méreteik miatt ezt kiszolgálni képes járműre van szükség: tehát legyen elég méretes, és legyen lehetőség az áru biztonságos rögzítésére.

2. Nehezen telepíthető

Ennek legfőbb oka, hogy gyakran nem építkezések szerves része a telepítésük, hanem azt utólag kell megoldani. Egy már megépült, kerttel-udvarral körülvett, kerítéssel-kapuval védett irodaház vagy magánlakás nehezen megközelíthető. Be kell férni a bejáraton vagy át kell azon emelni, ki kell kerülni a vezetékeket, fákat, padokat, és sorolhatnánk. Olyan speciális gépjárművekre van tehát szükség, amelyek ezt el tudjál végezni.

Erre tökéletes megoldást jelent a KCR-es darus autó

  • A darus autó ugyanis olyan speciális jármű, amely mind fuvarozásra, mind daruzásra tökéletesen megfelel. Így egy kézben tudhatja az egész folyamatot.
  • Olyan darus kocsikkal is kiegészítettük gépparkunkat, amelyeknek négy tengelyéből három kormányozható. Nem jelentenek tehát akadályt a szűk fordulóívek, a kialakított kertet, a kerítést sem fogjuk daruzás közben megsérteni.
  • A több helyen megtörhető darugém előnyeit tudjuk kihasználni daruzás közben. Így nem foguk kárt okozni a villanyvezetékben vagy a fákban sem.