Megérkezett Magyarország legnagyobb teljesítményű KCR-es rakodódaruja

Megérkezett Magyarország legnagyobb teljesítményű KCR-es rakodódaruja

Cégünk megalakulása óta arra törekszik, hogy az ügyfelek igényei szerint fejlesszük darusautó-kínálatunkat. Ennek a hagyománynak eleget téve szereztük be legújabb tagját gépparkunknak. 

Miért különleges legújabb darunk?

Típusát tekintve egy Fassi 20150 RAL rakodódaruról van szó. Teljesítményét nézve igazán lenyűgözőek az adatok: Képes akár húsz tonnát is megemelni maga mellett.

 • Igazi különlegessége, hogy akár ötven méter magasra is fel tud nyúlni, miközben még így is képes 330 kilogram megemelésére. (Pontos információk a teljesítmény-diagrammon.) 
 • Az ilyen rakodódaruknak, vagy ahogy Magyarországon ismerik, KCR daruknak az egyik legnagyobb előnyük, hogy kiegészíthetők hattyúgémmel (JIB), és egy bizonyos fokig akár negatív szögben is visszatörhetők. 
 • Ez utóbbit elsősorban a belső térben történő daruzásoknál lehet kihasználni. 
 • A hattyúgémrendszert ennél a darunál nem a belső terekben, hanem tetőszerkezeten végzett feladatoknál lehet a legjobban kamatoztatni. 
 • A 29 méteres magasságban megtörhető darugém lehetővé teszi, hogy az épület mellől is, akár egészen 21 méteres mélységig emeljen egy tonnát, centiméteres pontossággal.
 • Hasonló teljesítményre az ötven-hetven tonnás autódaruk képesek, de azokkal szemben ez a daru még sok mindent végre tud hajtani. 
 • Amellett, hogy az épület tövéből dolgozhat, nincs szüksége döntési szögre sem, szemben az autódarukkal. Ezen felül sokkal gyorsabban, percek alatt képes munkára kész állapotba kerülni. 
 • Nincs szüksége külön kísérőautóra, amely az ellensúlyt vagy hattyúgémet szállítja, illetve a hattyúgém azonnal rendelkezésre áll, nincsl összeszerelési idő.
 • A daru extrái közé tartozik a csörlő. Ezzel már tényleges úgy használható, mintha egy autódaru lenne, a rakodódaruk minden előnyével együtt.

 

Az építkezés legjobb barátja

Az építési munkák több szakaszában is előnyös lehet. 

 • Erős emelési teljesítményével a betonelemek, vasszerkezeti elemek daruzására is kiválóan alkalmas. 
 • Amikor már állnak az alapok, a tetőszerkezet építésénél hattyúgémes kialakítása verhetetlen társa lesz a szerelőcsapatnak. 
 • Akár a vázszerkezetről, akár a tető fedésére használt építőanyagokról, szendvicspanelekről, bigbag zsákok daruzásáról van szó, nagy hatékonysággal, gyorsan és pontosan tudja a célterületre emelni. 
 • Amikor már egy adott ponton nincs több munka, percek alatt képes átállni az építkezés másik végére, és ott folytatni a daruzást. 
 • A már zárt épület belsejében is képes daruzni, vagy ha nincs elegendő hely, gémjét  - az autódarukkal szemben - vízszintes állapotban is tudja használni. Így egy kapun át benyúlva is ellátja a daruzási feladatokat.

 

Teherautóra szerelt csoda profi szakemberekkel

Említést érdemel a teherautó is, amelyre a darut szerelték. A négytengelyes Volvo, amelyek közül három is kormányzott, képes kis helyeken is hatékonyan manőverezni. Könnyen és gyorsan eljut a daruzási célterületre. Mivel minden gép csak annyira hasznos, amennyire a kezelője ki tudja használni, mi erre is nagy hangsúlyt helyezünk! Darukezelő kollégáink hosszú betanulási folyamaton mennek keresztül, hogy felkészítsük őket a váratlan, különleges kreativitást igénylő feladatokra is.

Amennyiben felkeltette érdeklődését ez a csúcstechnikát felvonultató gép, és szeretné igénybe venni páratlan képességeit, keressen minket telefonon vagy emailben a Kapcsolat fülön található elérhetőségeken.

diag